Birourile de construcții navale Daewoo, percheziționate în Coreea de Sud

_89911785_gettyimages-52857764

Procurorii sud-coreeni au percheziționat Daewoo Shipbuilding si Marine Engineering (DSME), ca parte a unei investigații asupra unor presupuse nereguli contabile. Ancheta vine după ce un comitet de audit a solicitat o investigatie pentru doi  dintre foștii directori executivi ai DSME in vederea descoperirii unui posibil management defectuos. Al doilea cel mai mare constructor de nave din lume a încercat să strângă bani pentru a reduce datoriile.

Firma a raportat cea mai mare pierdere netă, in valoare de 3.19 trilioane de woni (2,8 miliarde de dolari) anul trecut. DSME și alți doi constructori de nave mai mari din Coreea de Sud, Hyundai Heavy Industries și Samsung Heavy Industries, toti au fost grav afectati de scăderea bruscă a prețurilor la petrol și încetinirea creșterii economice la nivel mondial.

Potrivit rapoartelor, 150 de oficiali au descins la sediul DSME în Seul și unul dintre șantierele sale navale  de pe insula Geoje. Hard disk-uri de calculator, fisiere contabile și documente au fost confiscate de către funcționarii, care se intreaba daca acesta a manipulat situațiile sale financiare in perioada 2013 și 2014.

http://www.bbc.com/news/business-36476322

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 70