Birourile Google din Paris perchezitionate de oficiali

_88435455_google.g-2

Oficialii francezi ai finanțelor au percheziționat birourile din Paris ale gigantului motor de cautare Google, ca parte a unei investigații de fraudă fiscală. Rapoartele spun ca aproximativ 100 de funcționari fiscali au intrat la birourile Google din centrul Parisului dimineața devreme.

Surse din cadrul poliției au confirmat raidul. Google a declarat: “Noi ne aflam in conformitate cu legea franceză și cooperam pe deplin cu autoritățile pentru a raspunde la întrebări.”

Google este acuzat ca a cauzat 1,6 miliarde de euro în taxe neplătite.

Regimul fiscal al societăților internaționale au ajuns sub control recent. Mai multe au fost acuzate ca au folosit metode legale pentru a minimiza facturile fiscale. În cazul Google, structura sa fiscală îi permite să plătească impozit în Republica Irlanda, chiar și atunci când vânzările par să se refere la Marea Britanie.

În luna ianuarie, a ajuns la o înțelegere cu autoritățile fiscale britanice să plătească 130 milioane de lire impozit suplimentar pentru perioada din 2005, dar acordul a fost puternic criticat. Autoritățile europene în domeniul concurenței au examinat dacă unele oferte facute de companii mari, cu autoritățile fiscale naționale se ridică la un ajutor de stat ilegal.

În luna aprilie, UE a prezentat planurile de a obliga companiile mari să dezvăluie mai multe despre afacerile lor fiscale.

http://www.bbc.com/news/business-36370628

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 56