BISERICA SI WELTBILD

  • Katholische-Kirche-steht-nach-Stopp-der-Missbrauchsstudie-in-Kritik_pdaArticleWideBiserica Catolică se apără

Prăbușirea grupului de presă Weltbild a stârnit critici împotriva Bisericii Catolice. Arhiepiscopul Marx de la Munchen precizează că au fost surprinși de nivelul ridicat al capitalului.

 

Biserica Catolică a respins acuzațiile de manipulare din cazul grupului de presă aflat în dificultate, Weltbild. În special s-a opus acuzațiilor conform cărora prin neglijență ar fi provocat falimentul Augsburg Publishing. Arhiepiscopul a declarat că nu își asumă responsabilitatea pentru investirea a unor sume de trei cifre în milioane de euro. Acesta a mai declarat că instituția sa nu este doar un antreprenor nemilos, care să își trateze angajații fără respect.

 

Grupul editorial Weltbild și-a depus falimentul în cursul zilei de vineri, după ce acționarii, doisprezece episcopi germani, asociația eparhiilor germane și capelani militari au refuzat, cu o zi înainte să mai investească sume de milioane pentru reabilitarea companiei. Sunt afectați astfel 2200 de angajați ai sediului din Augsburg, care vor primi, cel mai probabil până la sfârșitul lunii martie bani de insolvență.  Dar încă nu se cunoaște impactul pe care acest incident îl va avea asupra celorlalți 4600 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 23 =