BISERICA SRL

  • marktkirche-in-wiesbadenBisericile găsesc surse de bani

Bisericile din Germania sunt în căutare de surse de bani. Iar unele le-au găsit, sub formă de investitori. Începând cu anul viitor, membrilor bisericilor se va impune automat taxa pe câștiguri din capital.

 

Bisericile din Germania se pot aștepta la un câștig suplimentar. De la 1 ianuarie 2015 băncile vor rula automat pentru membri bisericilor creștine o taxă de 25% aplicată asupra câștigurilor de capital, bani ce vor ajunge în conturile bisericilor. În funcție de eparhie și bisericile din landuri, aceasta este cu 8 % sau 9 % peste taxa impusă de stat. Bisericile spun că această schimbare este o urmare a modernizării și simplificării, iar Biserica declară că și după legile anterioare, acesteia îi era datorată o taxă a Bisericii impusă pe câștigurile din capital.

 

Cu toate acestea, era nevoie de o cerere specială din partea fiecărui contribuabil, adresată băncii, pentru ca o astfel de taxă să fie dedusă. Iar acest lucru l-au făcut doar foarte puțini credincioși. Cei mai mulți nu aveau nici un fel de taxă bisericească aplicată asupra veniturilor din dobânzi dividende și alte venituri, ori pentru că beneficiau de scutiri, ori pentru că nu își declarau veniturile. Deși era obligatorie taxa, autoritățile financiare nu impuneau acest lucru, pentru că se presupunea că banca a reținut deja la sursă.

 

Iar Bisericile, ca o concluzie a economiei comportamentale, vor avea venituri mai mari, după cum era de așteptat, dacă banii vor fi retrași în mod automat sub formă de taxă. Iar Bisericile cred că suspiciunile sunt nejustificate. Directorul financiar al Bisericii Evanghelice din Germania, Thomas Begrich, a declarat că noua reglementare nu modifică subsanțial taxa bisericească. Aceștia declară că din păcate în anul 2013 doar 75 de milioane de euro au fost atrași de Biserica Evanghelică din această taxă.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/steuer-auf-kapitalertraege-kirchen-finden-geldquelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 38