Bitcoin cade brusc, dar nu sufera

RTX14YMV

Bitcoin cade brusc, dar nu sufera
Balonul se mai și dezumflă: Un Bitcoin costă acum mai puțin de 300 de dolari. Dar în ciuda prețului aflat în declin prietenii monedei virtuale nu văd nici un motiv de a fi neliniștiți. Dimpotrivă.

Bitcoin a văzut și zile mai bune. Moneda virtuală a urmat diferite schimbări de curs, scăzând treptat încă din vară, până a atins minimul din acest weekend, când a scăzut sub pragul de 300 de dolari. Luni dimineața s-a ridicat din nou la 316 dolari.

Poate reprezenta o sumă mare de bani, dar este încă departe de gloria sa de altădată. Fostele câștiguri s-au dizolvat în aer. În decembrie 2013 Bitcoin s-a plimbat spectaculos până a ajuns să coste suma spectaculoasă de 1000 de dolari, apoi aceasta s-a prăbușit mai târziu călătorind prin fluctuații în jurul pragului de 500 de dolari.

Motivele pentru declin sunt neclare. Unii observatori spun că mai mulți proprietari de Bitcoin preferă banii decât tezaurul sub formă de monedă, astfel că renunță la investiție. Alții au subliniat faptul că s-a mai răcit interesul investitorilor. De asemenea se spune că până și motorul de căutare Google caută semnificativ mai puține monede Bitcoin.

De asemenea, nu se schimbă nimic, iar la orizont nu prea par să se arate vești bune pentru Bitcoin în ultima vreme. De asemenea procesatorul de plăți Braintree ce aparține de eBay vorbește pentru Wall Street Journal, de faptul că intenționează să introducă monedă digitală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bitcoin-Kurs-sinkt-kraeftig-article13727901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =