Bitcoin depășește pragul de 20.000 de dolari

Cererea pentru moneda virtuală Bitcoin crește în continuare. Brokerii se așteaptă ca această monedă nereglementată să crească în continuare în valoare. Între timp, bursa de derivate CME lansează al doilea future pentru Bitcoin.

Zborul monedei virtuale Bitcoin nu poate fi oprit: prețul pentru cea mai veche și mai scumpă monedă virtuală a urcat în weekend peste pragul de 20.000 de dolari în anumite spații de tranzacționare. Prețul este alimentat de un nou instrument future și de Cyberdevise, prin intermediul cărore moneda va putea fi tranzacționată mai ușor. De duminică investitorii pot tranzacționa contracte la termen pentru Bitcoin oferite de renumita bursă de derivate, CME. Astfel, este al doilea produs financiar de acest gen care iese pe piață în decurs de o săptămână.

Brokerii se așteaptă ca acest lucru să aducă tot mai mult succes pentru această monedă virtuală nereglementată. Prin contractele de tip futures va crește cererea asupra monedei, iar contractele pot reprezenta un catalizator pentru stabilirea prețului peste pragul de 20.000 de dolari, spune managerul de fond, Shane Chanel, de la administratorul de averi, ASR Wealth Advisors.

Comerțul CME a luat startul cu vânzări relativ scăzute. Cererea pentru future-ele de la CBOE a fost semnificativ mai mare, în urmă cu o săptămână. Spencer Bogart, specialist în capital de risc la Blockchain Capital, a declarat că el crede că mulți investitori încep să aibe rezerve și vor să vadă ce se întâmplă înainte de a se aventura pe piață.

Bitcoin a crescut în valoare cu aproape 2000% de la înceutul anului, pentru că moneda virtuală devine din ce în ce mai stabilă. Bursa tehnologică din SUA, Nasdaq și Deutsche Börse au planuri pentru a oferi produse pe bază de Bitcoin. Moneda virtuală câștigă în continuare teren, găsește încet dar sigur acceptare, maturizându-se într-o clasă de active recunoscute, declară Timo Emden, directorul pe Germania de la Broker DailyFX.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Bitcoin-lugt-ueber-20-000-Dollar-Marke-article20190226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =