Bitcoin e sortita esecului, declara un nume important din industrie subliniind amploarea problemei

3D rendered close up illustration of paneled golden Bitcoins group with depth of field blur

Una dintre cele mai proeminente figuri ale lumii Bitcoin considera ca moneda virtuala a esuat si in consecinta si-a vandut intregul sau portofoliu, sustinand ca moneda virtuala e sortita esecului.

Mike Hearn, un programator britanic care a renuntat la un job la Google pentru a lucra la dezvoltarea Bitcoin acum doi ani, a declarat ca aceasta moneda este controlata de China si reteaua pe care se bazeaza “este la un pas de colaps tehnic”, informeaza The Telegraph.

“Nu prea mai exista motive sa credem ca Bitcoin poate fi mai buna decat sistemul financiar existent”, a scris Hearn.

“Fundamentele sunt defecte si, orice s-ar intampla cu pretul pe termen scurt, tendinta pe termen lung va fi probabil de scadere. Eu nu voi mai lua parte la dezvoltarea Bitcoin si am vandut toate monedele mele”, a adaugat acesta.

Moneda virtuala se bazeaza pe crearea unor asa-numite blocuri, inregistrarile tranzactiilor cu Bitcoin care sunt create la fiecare 10 minute. Aceste blocuri sunt adaugate la un registru central denumit blockchain, pentru a verifica tranzactiile. Acest blockchain este fundamentul monedei, inregistrand fiecare cumparare si vanzare de Bitcoin.

Hearn sustine ca limitarea tehnica ce restrictioneaza dimensiunea blocurilor inseamna ca reteaua a devenit suprasolicitata si nu mai poate face fata cererii.

Limita actuala de 1 MB, care este in vigoare de la crearea retelei online in 2009, permite mai putin de trei tranzactii pe secunda, a spus Hearn, asa ca reteaua “sufera intarzieri mari si plati nesigure”, iar disputele din interiorul comunitatii Bitcoin nu au permis sa se faca schimbari. El a sustinut ridicarea limitei la 8 MB, dar nu a avut succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1