BITCOIN ORADEA SUA

bitcoinsBITCOIN ORADEA SUA

Autorităţile din SUA au ajuns în poziţia complicată de a deţine o mică avere formată din monede Bitcoin.

Autorităţile americane stau pe un “mină de aur” din moneda digitală Bitcoin, evaluată la mai multe milioane de dolari, iar suma s-ar putea multiplica de câteva ori, scrie Reuters.

Procurorii americani din Manhattan au confiscat 29.655 de unităţi Bitcoin, într-un caz de evaziune şi trafic de droguri, portofoliu estimat la 27 de milioane de dolari.
Unităţile Bitcoin erau deţinute de platforma Silk Road, despre care autorităţile susţin că reprezenta un paravan pentru trafic de droguri şi atacuri informatice. Silk Road a fost închisă în septembrie în urma unui raid al poliţiei americane care a descoperit şi unităţile Bitcoin pe care nimeni nu le-a revendicat. Un judecător a dispus alocarea valutei digitale autorităţilor americane. Un alt stoc de 144.336 de unităţi Bitcoin, evaluat la 128 de milioane de dolari, aflat în portofoliul lui William Ulbrich, un tânăr de 29 de ani despre care procurorii americani spun că ar fi fondatorul Silk Road, sunt disputate în instanţă, însă justiţia americană nu a emis încă un verdict în acest caz. Cu ceva vreme in urma un tinar oradean lansa prima platforma  online de comercializare prin si cu Bitcoin fara insa sa anticipeze efectele de acest gen.”Bitcoin este o monedă privată care a apărut în 2009. Are multe facilităţi, căci se transmite direct între oameni, fără intermediari care să impună costuri de tranzacţionare. Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă”, a spus Horia Vuşcan într-o conferinţă de presă online.

El a arătat că în urma creării unui cont personal utilizatorii platformei pot face tranzacţii şi transferuri din lei în bitcoin şi invers, o unitate de bitcoin având o valoare de circa 2.400 lei, şi a spus că până anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzacţionare.

Guvernul american se confruntă astfel cu o mare dilemă, notează Reuters: Dacă se hotărăşte să convertească unităţile Bitcoin în dolari, anulează practic recomandările pe care le-a făcut până acum investitorilor să nu rişte să investească în această valută digitală pentru că este extrem de volatilă şi poate genera pierderi uriaşe. Pe de altă parte, conform legii americane, toate activele confiscate trebuie valorificate într-o formă sau alta iar câştigul obţinut trebuie să meargă într-un fond care redistribuie apoi sumele tuturor birourilor de procuratură din teritoriu.
Bitcoin reprezintă practic un cod informatic ce defineşte unităţi de valoare degitală, pe care posesorii le pot tranzacţiona. Spre deosebire de alte valute virtuale, valoarea Bitcoin nu este legată de dolarul american sau euro, fiind stabilută doar de interesul manifestat de utilizatori, o metodă care a generat fluctuaţii majore în cotaţia monedei. Spre comparaţie, în momentul confiscării, unităţile Bitcoin valorau 3,6 milioane de dolari, în timp ce la rata de conversie de vineri de la Tokyo valorau 27 de milioane de dolari.
———————————————————————————————————————————————————————————regular_smile
…….despre bani si bancheri…………..
-Doi bancheri:
– Pe mine ma omoara criza asta, nu mai am somn… Tu cum ai dormit azi noapte?
– Ca un prunc…, am plans toata noaptea si m-am si cacat pe mine de vreo doua ori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 29