Bitcoint atinge o nouă valoare record

De când s-a dat undă verde pentru contracte futures pe Bitcoint, moneda virtuală a luat un avânt nesperat. Iar în viitor monedele Bitcoin urmează să fie tranzacționate mai puternic de către investitorii instituționali.

Bitcoin își continuă dezvoltarea record. Pe celebra platformă de tranzacționare Bitstamp, valoarea monedei digitale a urcat între timp până la 11.850 de dolari americani. După-amiază pragul stabil la care s-a oprit a fost de 11.800 de dolari.

La începutul anului valoarea Bitcoin era de doar 1000 de dolari. De atunci ea se află pe o pantă ascendentă și urcă într-un ritm accelerat. Cursul fluctuează însă foarte mult. Fluctuații de 20% în jus și în jos într-o singură zi nu sunt evenimente neobișnuite pentru Bitcoin. Băncile centrale și reprezentanții autorităților de reglementare avertizează cu privire la imprevizibilitatea monedelor virtuale. Recent Stephen Roach, fost economist-șef la banca de investiții Morgan Stanley, a declarat că Bitcoin este un “balon speculativ periculos”.

Începând cu vinerea trecută s-a dat undă verde de către autoritatea americană CFTC pentru contracte futures pe Bitcoin, pentru a asigura un impuls suplimentar al monedei digitale. Platforma americană de tranzacționare, CBOE vrea ca de la sfârșitul săptămânii să aducă în comercializare primele instrumente futures în Bitcoin. La o săptămână mai târziu cel mai mare operator de burse din lume, Chicago Mercantile Exchange Group (CME) va lua o decizie similară. Chiar și entitatea japoneză Tokyo Financial Exchange se gândește la introducerea de astfel de instrumente.

Prin introducerea de futures, moneda Bitcoin va deveni mult mai accesibilă pentru investitori instituționali. Prin contractele futures materii prime sau produse financiare sunt tranzacționate la o dată viitoare, cu un preț stabilit anterior. Astfel că, cumpărătorii și vânzătorii pot să se asigure împotriva unor fluctuații majore de pre. Contractele futures sunt însă folosite și pentru speculații privind evoluția viitoare a prețurilor.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Bitcoin-erreicht-neues-Rekordhoch-article20168608.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 78 =