Blackberry externalizează afacerile cu smartphone-uri

12096f7de9a2612f7d28b353ec451a7a

Veteranul din industrie, Blackberry capitulează în fața Apple, Samsung & Co. și suspendă afacerile sale cu dezvoltare de smartphone-uri. Va exista o nouă orientare spre dezvoltarea de software.

Pionierul smartphone, Blackberry, nu mai vrea să dezvolte telefoane inteligente după ce ani de zile a înregistrat pierderi din aceste afaceri. Această muncă va fi predată către un partener, anunță directorul Blackberry, John Chen. Un exemplu pentru noua strategie este un joint-venture în Indonezia, în care Blackberry se focusează pe dezvoltarea de software. Cel mai recent model, DTEK50, era de fapt un telefon produs de Alcatel cu logo-ul Blackberry.

Blackberry a dominat anii de început ai erei smartphone-urilor, însă dispozitivele sale au fost treptat uitate datorită succesului fulminant al telefoanelor cu sistem de operare Android precum și al telefoanelor iPhone de la Apple. Cota de piață a fost recent redusă sub pragul de 0,1%. În trimestrul comercial trecut Blackberry mai vânduse 400.000 de telefoane.

Chen orientează Blackberry în special spre afacerile cu software și servicii pentru companii și vrea să iasă în acest an din zona de pierdere. El a anunțat de mai multe ori că va renunța la afacerile cu hardware dacă acestea nu vor deveni din nou profitabile. S-a luat în considerare și varianta renunțării la propriul sistem de operare și adoptarea sistemului Android.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Blackberry-lagert-Smartphone-Geschaeft-aus-article18745006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =