BLACKBERRY MINUS

  • 3hnh0124Minus Blackberry

Pentru prima dată din 2007 și până în prezent BlackBerry a câștigat mai puțin de 1 miliard de dolari într-un singur trimestru. De asemenea, vânzările anuale sunt într-o continuă scădere. Pierderea este enormă, rezervele valutare scad, la fel se întâmplă și cu prețul acțiunilor. Cum va ajunge BlackBerry înapoi pe drumul cel bun?

 

Producătorul de smartphone-uri, BlackBerry, a raportat din nou o pierdere pentru trimestrul al patrulea al ultimului an fiscal încheiat. Veniturile au scăzut pentru prima dată din 2007 sub nivelul de 1 miliard de dolari într-un singur trimestru. Acest lucru arată cât de mult s-a pierdut din popularitatea celebrelor smartphone-uri. Cifrele pe întregul an pot fi catalogate drept catastrofale. Iar pe piața de capital investitorii reacționează nervos.

 

BlackBerry a pierdut din venituri în cele trei luni începând cu luna decembrie aproape două treimi, ajungând la 976 de milioane de dolari. Observatorii pieței se așteptau aici la 1,1 miliarde de dolari, deci semnificativ mai mult. Din această sumă, 37% reprezintă venituri din sectorul hardware, 56% din servicii și 7% din sectorul software și alte elemente.

 

O cauză a acestei pierderi o reprezintă noul sistem de operare BlackBerry 10, care cu greu poate fi popular în rândul utilizatorilor. Smartphone-urile echipate cu acest sistem nu au fost foarte bine vândute în ultimul trimestru. De fapt, din cele 3,4 milioane de dispozitive vândute, 2,3 milioane au fost echipate cu vechiul sistem BlackBerry 7.

 

Pierderea producătorului s-a ridicat la 423 de milioane de dolari, în timp ce în urmă cu un an compania raporta un profit de 94 de milioane de dolari. De asemenea compania a suportat cheltuieli de reevaluare a obligațiunilor, în valoare de 382 de milioane și de asemenea, cheltuieli de restructurare de 149 de milioane de dolari. Pierderea netă pe acțiune a fost de 0,08 dolari, mai bine decât se așteptau inițial analiștii.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Blackberry-Minus-wirft-Fragen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 36