Blaupunkt dă afară ultimul angajat

5625775

La final mai lucrează încă peste 30 de angajați pentru specialiștii în sonorizare auto, Blaupunkt. Industria a asociat acest nume cu activități de pionierat în domeniu. După câteva insolvențe ratate în Hildesheim se termină acum o parte din povestea companiei.

Nucleul fostei vedete a sonorizării auto din Hildesheim va fi demontată într-un final. Ultimii 33 de angajați de la una din unitățile rămase își vor primi curând concedierile, după cum anunță administratorul insolvenței Rainer Eckert.

Conservarea locurilor de muncă a fost ratată în ultimul moment. În schimb licența pentru afacerile Blaupunkt cu amănuntul merg către un investitor din Europa, care preia nu doar facilitățile de depozitare, ci și angajații. Eckert a spus că regretă că s-a ajuns la această situație.

Compania ce s-a mutat după cel de-al doilea război mondial de la Berlin la Hildesheim a aparținut timp de șase decenii de grupul Bosch din Bavaria. La finalul anului 2008 s-a vorbit despre vânzarea către un investitor de la München.

Toamna trecută au urmat insolvențe și încercarea de a salva părți din companie. Lichidatorul pentru împărțirea companiei Bosch în urmă cu șapte ani a fost strâns legată de tranziția divertismentului auto către digital.

Radiourile auto s-au dezvoltat pe măsură ce anii au trecut în sisteme tot mai complexe. Au fost conectate la alte componente electronice din mașini și mai au doar foarte puțin în comun cu radiourile auto clasice. Părți din Blaupunkt vor continua să funcționeze, chiar dacă nu la Hildesheim.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Blaupunkt-entlaesst-letzte-Mitarbeiter-article17004821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 41 =