Blocarea volanului pentru alcoolici

22676439

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, vrea să facă străzile germane mai sigure. Noua sa idee este să se implemeneteze un sistem de blocare a automobilului în cazul identificării de alcool în aerul respirat de șoferi. Cine a fost prins cel puțin odată băut, trebuie să sufle și abia apoi poate pleca, sau mașina rămâne pe loc.

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dorbindt, vrea să introducă în Germania blocajul automobilelor în cazul celor carea beau la volan, spune un raport din presă. Acest lucru reiese din raportul de prevenire a accidentelor, pe care l-a emis Ministerul Transporturilor și este citat în Passauer Neue Presse. De aceea politicianul CSU vrea să introducă un sistem de blocaj, care nu va permite pornirea automobilului dacă șoferul prezintă semne ale consumului de alcool.

Pornirea motorului nu va fi posibilă fără o verificare prealabilă a nivelului alcoolemiei din sânge, se spune în documentul cabinetului, care ar urma să fie adoptat în această săptămână. Ministerul pregătește în prezent baza legală pentru introducerea blocajelor în cazul în care șoferul este intoxicat cu alcool.

Potrivit raportului anul trecut au fost ucise 3459 de persoane pe șoselele din Germania. În anul 2014 numărul lor a fost de 3377. În comparație pe termen lung se arată un declin clar al deceselor de pe șosele, cu 70% față de anul 1991, și cu 50% față de anul 2001.

La accidentele de anul trecut, în care a fost implicat doar un automobil, viteza excesivă a fost cauza principală, în proporție de 43%. Ministerul transporturilor a vorbit despre controale mult mai aspre asupra vitezomanilor, în special pe porțiunile bogate în accidente rutiere și se vor monta de asemenea avertizări și panouri informative menite să-i determine pe șoferi să ruleze la viteze mai mici.

http://www.n-tv.de/politik/Dobrindt-will-Alkohol-Wegfahrsperren-article18625001.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 7 =