Bluetooth 5 va deveni curând standard pentru internetul lucrurilor, IoT (Internet of Things)

Bluetooth-5-Internet-der-Dinge

Cel târziu la începutul anului 2017 Bluetooth 5.0 va fi pus la dispoziția consumatorilor. Este mult superior standardului actual din toate punctele de vdere și ar trebui să ajute la o dezvoltare exponențială a “internetului lucrurilor”.

Bluetooth Special Interest Group (SIG) a anunțat următoarea versiune de Bluetooth sub descrierea “Bluetooth 5.0”, iar ea va fi prezentată la sfârșitul anului 2016 sau începutul anului 2017. Noul standard ar trebui să aibe o acoperire de patru ori mai mare pentru conexiunile low-energy, viteza de transfer se va dubla, iar în același timp să mărească cu 800% volumul de date transferat fără o conexiune existentă. Bluetooth SIG vrea astfel să promoveze puternic dezvoltarea Internet of Things, IoT.

Cu o creștere spectaculoasă a capcității de transfer va fi posibil să se transfere fără fir volume de date mai mari și mai complexe, se spune într-o declarație de presă. De asemenea, timpul de răspuns va fi optimizat. Astfel, transferul de date între dispozitivele Bluetooth nu va mai depinde de aplicații și dispozitive, ci se va dezvolta în direcția IoT fără fir. De asemenea, nu va mai fi necesară descărcarea unei aplicații pentru conectarea cu dispozitivul.

Bluetooth 5 schimbă modul în care oamenii au de-a face cu IoT, totul se petrece insesizabil și ușor în jurul lor, spune directorul executiv al Bluetooth SIG, Mark Powell. Prin lărgirea razei de acoperire, conexiunile cu dispozitivele certificate IoT vor fi posibile și prin pereții propriei case, în timp ce viteza mai mare permite transferuri mai rapide de date și actualizări de software ale dispozitivelor.

http://www.n-tv.de/technik/Bluetooth-5-schon-bald-Standard-article17975051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 15