BMW ar putea aduce Mini-ul electric în Germania

În anul 2019 BMW vrea să aducă pe piață o variantă electrică pentru celebrul Mini. Dar potrivit unui raport din presă, concernul ar putea alege să nu producă noul model în Marea Britanie, având în vedere decizia insulei de a părăsi Uniunea Europeană – fapt ce s-ar putea dovedi în avantajul orașelor germane.

Constructorul auto BMW verifică, potrivit unui raport, posibilitatea lansării peste doi a unei variante electrice a celebrului Mini, dar în Germania. În discuții sunt implicate fabricile BMW din Regensburg și Leipzig, raportează ziarul Handelsblatt.

Chiar și producătorul olandez de automobile, Nedcar, care produce deja două modele de Mini, se află și el în discuții. BMW nu a dorit să comenteze pe marginea acestui raport. Majoritatea modelelor Mini sunt asamblate într-o fabrică BMW din localitatea britanică Oxford. BMW a preluat marca britanică de la constructorul auto Rover.

BMW ar putea să decidă relocalizarea producției pentru noul model de Mini, reacționând astfel la votul britanicilor de a părăsi uniunea. Este singura modalitate prin care BMW ar putea avea acces la piața unică europeană. În acest caz nu se mai merită ca BMW să efectueze investiții viitoare în locația tradițională de la Oxford.

BMW va căuta în următoarele săptămâni să discute cu guvernul britanic, iar o decizie va fi luată în a doua jumătate a anului. BMW vrea să scoată pe piață modelul electric în anul 2019.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-koennte-E-Mini-nach-Deutschland-holen-article19721072.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 65