BMW bagă mulți bani în căutarea de locuri de parcare

Zirx

BMW bagă mulți bani în căutarea de locuri de parcare

Căutarea după un loc de parcare face parte dintre lucrurile care îi face pe șoferii din orașele mari extrem de nefericiți. Un startup este de părere că a găsit o soluție pentru a schimba acest lucru. Iar BMW este interesată.

Pentru mulți cetățeni ai metropolelor nu traficul este cel mai enervant lucru atunci când sunt într-o mașină. Este căutarea obositoare după un loc de parcare. Aceasta este adesea o provocare și a fost remarcată și de către BMW.

Concernul automobilistic s-a implicat în start-up-ul californian Zirx, care preia căutarea de locuri de parcare pentru clienții stresați din orașele mari. Cât a dat BMW pe această implicare, nu a fost făcut public.

Fondatorul Zirx, Sean Behr, a spus pentru Business Insider că este vorba de investiții de mai multe milioane de dolari. Iar anterior start-up-ul vechi de 18 luni a adunat ceva peste 36 de milioane de dolari. BMW nu a dorit să ofere informații.

Și ce face Zirx? Compania închiriază în zonele centrale ale marilor orașe americane precum New York, Los Angeles sau San Francisco garaje care servesc drept locuri de parcare.

Prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone clientul cere pe drumul său către job-ul din centrul orașului un loc de parcare, în timp util, iar apoi acesta este așteptat de un angajat al Zirx în apropierea locului său de muncă. Acesta va parca mașina pe unul din locurile de parcare închiriate. Iar la scurtă vreme înainte de ora închiderii mașina este comandată înapoi prin intermediul aplicației, iar aceasta poate fi preluată și din altă locație de unde a fost predată.

Nu există însă planuri concrete despre cum poate arăta o colaborare cu BMW, spune șeful Zirx, Sean Behr. Dar nemții văd un potențial enorm. Zirx vrea să oprească frustrarea șoferilor care locuiesc în orașe mari și aglomerate, se spune în declarația de presă a filialei BMW, i Ventures, o companie cu capital de risc, care investește în domeniul serviciilor de mobilitate. Behr estimează piața mondială la un volum de aproximativ 41 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-steckt-viel-Geld-in-Parkplatzsuche-article15851006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =