BMW confirmă că i4 va avea 700 km autonomie

BMW confirms i4 will have 435 mile range

BMW a confirmat că următorul model care va sosi din divizia i – modelul i4 – va fi disponibil începând cu anul 2020 și va avea o autonomie complet electrică de până la 700 de kilometri.

Informația a fost dată publicității cu ocazia prezetării rezultatelor financiare anuale de către CEO-ul Harald Krüger. Pe baza conceptului iVision Dynamics, coupe-ul i4 cu patru uși va fi cel mai probabil un concurent pentru Tesla Model S pe piața automobilelor complet electrice. Acesta va sta umăr la umăr cu viitorul iX3 EV SUV, confirmat de asemenea prin intermediul conferinței, iar noua generație de propulsoare electrice de la BMW vor impresiona prin performanțe și eficiență.

Bazat pe o platformă nouă, i4 va fi complet electric, dar arhitectura va permite folosirea oricărui tip de combustibil, indiferent că este vorba despre benzină sau diesel, plug-in hybrid sau EV. Acest lucru înseamnă că unele modele de bază cum ar fi cele din seria 3 sau seria 5, ambele disponibile sub formă de PHEV, vor exista și în versiuni complet electrice.

iX3 va fi cel mai probabil primul model cu adevărat electric, iar prototipurile se află deja în faza de testare. iX3 va putea fi vizionat cu ocazia Beijing Motor Show de luna viitoare și este de așteptat să prezinte o autonomie de circa 500 de km cu o singură încărcare, fiind astfel un concurent direct pentru cele două SUV-uri Jaguar I-Pace și Audi e-tron.

https://www.nextgreencar.com/news/8332/bmw-confirms-i4-will-have-435-mile-range/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1