BMW este cerut mai mult ca niciodată

Niciodată până acum producătorul auto BMW nu a depășit pragul de un milion de automobile personale vândute în șase luni doar din marca sa de bază. Chiar și alte mărci ale concernului german înregistrează recorduri. Îngrijorare provoacă în prezent doar furnizorii.

BMW a vândut în prima jumătate a anului 2017 atât de multe automobile și motociclete cum nu s-a mai întâmplat niciodată pe parcursul unui singur trimestru. Pe parcursul anului au fost vândute deja peste un milion de automobile BMW. Aceste reprezintă un nou record pentru prima jumătate a anului, spune Ian Robertson, membru al consiliului de administrație. Dintre cele trei mărci importante de automobile premium – BMW, Mini și Rolls-Royce au vândut pentru concern 1,22 milioane de automobile, deci cu cinci procente mai mult ca și în aceeași perioadă a anului precedent.

Marca BMW a depășit astfel mai repid ca niciodată pragul de un milion de automobile vândute. La nivel mondial în prima jumătate a anului au fost vândute către clienți 1,04 milioane de automobile, cu 5,2% mai mult ca și în aceeași perioadă a anului precedent. Numărul mașinilor livrate din casa BMW a crescut în prima jumătate a anului cu 42.573, o creștere de aproape 80% în comparație cu anul precedent.

În luna iunie vânzările BMW în Germania au scăzut, cu toate acestea, datorită problemelor pe care furnizorul Bosch le-a avut în a livra componente esențiale. Constructorul auto a vândut luna trecută pe piața autohtonă cu 16,5% mai puțin ca și în anul precedent. Acest lucru a fost pus în special pe seama întreruperilor din producție datorate lipsei de componente, explică o purtătoare de cuvânt. O subsidiară italiană de la Bosch nu a mai putut să livreze piese pentru sistemul de direcție. BMW a înregistrat, după spusele directorului de producție Markus Duesmann, o pierdere de câteva zeci de milioane de euro datorită acestor întreruperi ale producției. Constructorul auto negociază în prezent cu Bosch pentru obținerea unor sume care să compenseze aceste pagube, spune el pentru “Handelsblatt”.

Marca Mini a încheiat prima jumătate a anului de asemenea cu un record în vânzări, arată datele companiei. Din ianuarie și până în iunie au fost vândute cu 3,6% mai multe Mini-uri. În cele din urmă, divizia de motociclete de la BMW a vândut de asemenea cantități record. În total în primele șase luni ale anului BMW a vândut fix 88.400 de motociclete și maxi-scootere, cu 9,5% mai mult ca și în aceeași perioadă a anului precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-weltweit-gefragt-wie-nie-article19932267.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4