BMW i3S – vehicul electric cu mai multă putere

La patru ani după debutul lui i3, cei de la BMW oferă mașinii nu doar un simplu facelift, ci extinde seria printr-o versiune mai sportivă de tip “S”. Acum va putea lua virajele mai dinamic, dar performanța vine împreună cu o pierdere a autonomiei.

Există cu siguranță anumite lucruri, spre exemplu conceptul de ușă, care pot fi criticate la un BMW i3. Dar printre acestea nu se numără faptul că oferă prea puțină putere, dimpotrivă, se situează pe un loc fruntaș în segmentul său. Oricine apasă pedala de accelerație la un BMW i3, care dispune printre altele de caroserie din fibră de carbon, va fi impresionat de performanțe. Pentru a atinge viteza de 100 km/h sunt necesare 7,3 secunde, ia sprintul intermediar dintre 80 km/h și 120 km/h necesită doar 5,1 secunde. Această performanță ar trebui să fie suficientă pentru activitățile de zi cu zi. Potrivit celor de la BMW, mulți clienți s-au plâns că i3 nu oferă suficientă putere.

De aceea, constructorul auto a ales să le aline acestora durerea, prin intermediul noii versiuni de i3. Modelul sport cu litere corespunzătoare în denumire poate fi deosebit cu ușurință din punct de vedere vizual de către fratele său mai puțin performant. i3s este mai lat. Nu este de mirare că ecartamentul a fost majorat cu patru centimetri, anvelopele cu doi, iar jențile sunt acum de 20 inch. La toate acestea se adaugă extensii negre ale caroseriei și întreaga mașină a fost coborâtă cu un centimetru. Per general putem spune că mașină stă bine pe șosea.

Vine pe piață, de asemenea, cu un preț majorat cu 3600 de euro, pentru un total de 41.150 de euro, prețul de bază. De data aceasta însă, opțiuni precum faruri pe bază de LED sunt acum dotare standard.

https://www.n-tv.de/auto/BMW-i3s-erstarkter-Stromer-article20171808.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 75