BMW i8 2019 va avea autonomie sporită


BMW aduce un aer nou pentru mașina sa veche de trei ani cu propulsie alternativă. Noua versiune va beneficia de performanțe îmbunătățite, autonomie sporită și un design modern.

Prezentată cu ocazia Los Angeles Auto Show 2017, noua versiune de i8 își va spori capacitatea bateriei de la 7,1 kWh la 11,7, îmbunătățind autonomia complet electrică a mașinii de la 15 la 18 mile. Dar dacă cumpărați i8 pentru autonomia sa în modul complet electric, atunci înseamnă că nu îl înțelegeți.

În schimb, noua baterie mai robustă există pentru a alimenta un motor electric care oferă acum 141 de cai putere, un spor de performanță de 12 cai putere față de motorul anterior. Noul motor electric este cuplat în continuare cu un motor cu ardere internă de 1,5 litri, supraalimentat, care a fost ajustat pentru a produce cât mai puțin zgomot.

Sistemul combinat produce acum 369 de cai putere, de la 362 cât producea înainte. Cu toate acestea, îmbunătățirile din sistemul de propulsie i8 nu sunt atât de radicale pe cât ne-am fi așteptat. Producția de versiuni decapotabile sosește la cinci ani după debutul conceptului i8 Spyder. Se va renunța la scaunele din spate și va beneficia de uși sport fără rame, o fereastră spate verticală, o nouă capotă peste motor și noi inserții aerodinamice pentru a canaliza mai bine aerul către partea din spate a automobilului.

BMW susține că va dura circa 16 secunde pentru a transforma mașina dintr-una hard-top în decapotabilă. Acoperișul poate fi demontat din mers, la viteze de sub 50 km/h. Inginerii au dotat decapotabila cu suspensii ajustabile, au modificat caracteristicile direcției, au făcut-o să fie mai precisă. Toate acestea lucruri, împreună cu sistemul îmbunătățit de propulsie au asigurat de asemenea un sprint de 4,4 secunde până la 100 km/h.

https://www.greencarreports.com/news/1114075_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =