BMW investește atât în SUA cât și în Mexic


Președintele american Donald Trump amenință companiile cu tarife vamale punitive dacă aleg să își producă bunurile în Mexic în detrimentul Statelor Unite. BMW își extinde angajamentul față de statul federal american South Carolina, dar nu renunță nici la planurile pentru Mexic.

BMW vrea ca în ciuda tarifelor vamale punitive anunțate de guvernul lui Trump să investească în continuare sume importante de bani în cea mai mare fabrică a sa, localizată în statul federal american South Carolina. Directorul executiv al concernului, Harald Krüger, i-a spus lui Trump cu ocazia vizitei cancelarului Merkel la Washington că a decis să investească în continuare milioane de dolari în locația de la Spartanburg. Este vorba în special despre programe pentru formare continuă a angajaților. Aici au fost investiți pe parcursul anilor peste 220 de milioane de dolari, mai adaugă managerul. Planurile constau în investiții de același volum în următorii cinci ani, pentru ca angajații să poată fi pregătiți în continuare în domeniul tehnologiilor de viitor.

Krüger a acompaniat-o pe Merkel la Casa Albă împreună cu directorii executivi de la Siemens și Schaeffler. De asemenea el a subliniat vineri că angajamentul firmelor germane este în continuare unul ferm față de ambele părți ale conflictului. El crede că BMW “made in USA” va avea în continuare succes.

BMW deține 9000 de angajați în Spartanburg. În țara vecină – Mexic – cei de la München au demarat construcția unei noi fabrici, startul producției este programat pentru anul 2019. Directorul de achiziții Markus Duesmann a confirmat pentru ziarul de specialitate “Automobilwoche” că se va orienta în continuare către succesul proiectului. Managerul urmărește să își respecte deciziile și marca germană va merge cu furnizori cu tot către San Luis Potosi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-investiert-in-die-USA-und-Mexiko-article19754250.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 23 =