BMW lansează mașina sa electrică iX3 SUV

iX3 SUV, prezentat recent la Beijing, aduce pe BMW pe piața mainstream de automobile electrice. BMW nu va mai fi astfel specializat în modele electrice care arată a experimente științifice, făcute din fibră de carbon din era spațială sau purtând anvelope ultra-subțiri pentru eficiență maximă.,

În loc de toate acestea compania va reveni la construirea versiunilor electrice a modelelor mainstream, similar cu ceea ce a făcut cu Active-E, pe baza coupe-ului din seria 2. iX3 reprezintă primul din acele modele de la BMW.

După cum s-a vorbit anterior prin presă, iX3 se va baza pe conceptul foarte confindențial de la BMW pentru SUV-ul X3, cu un sistem electric de propulsie sub capotă și baterii amplasate în podea.

iX3 folosește a cincea arhitectură pentru automobile electrice dezvoltată de companie, concepută pentru a fi mai ușoară și mai compactă decât sistemele electrice anterioare, oferind flexibilitate pentru a fi montat pe cât mai multe vehicule mainstream, indiferent de tipul de transmisie (tracțiune față / spate / integrală).

Noul motor electric dezvoltă 270 de cai putere și este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion cu 70 kWh care oferă lui iX3 o autonomie de 400 km pe ciclul de rulare acceptat internațional. Această cifră va fi probabil mai mică dacă se calculează după ciclul US EPA. Se poate încărca cu până la 150 kW, la oricare din noile stații de încărcare rapidă care vor încărcare bateriile la 80% din capacitate în doar 30 de minute.

https://www.greencarreports.com/news/1116419_bmw-debuts-ix3-suv-electric-car

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 27