BMW recheamă un milion de automobile în SUA

În America de Nord vor fi rechemate în service peste un milion de automobile, prin intermediul a două acțiuni de rechemare. Vor fi ajustate modele din seria 3 și 5 de la BMW, precum și exemplare din X5, X3, Z3 și Z4. Acestea pot fi afectate de supraîncălzire, scurt-circuit sau incendii spontane.

BMW trebuie să recheme în America un număr enorm de automobile datoriă riscurilor de aprindere detectat pe anumite modele. Constructorul auto german spune că sunt afectate în total 1,4 milioane de automobile, conform scrisorii adresate Autorității Ameriane pentru Supravegherea Traficului, NHTSA.

Compania a estimat ea însăși numărul vehiculelor afectate și va fi vorba despre două acțiuni separate de rechemare, în care vor trebui ajustate anumite componente din automobile. Afectate sunt exemplare din din seria 3 și 5, precum și X5, X3, Z3 și Z4, construite între anii 2006 și 2011. Prima rechemare cuprinde peste 740.000 de automobile, la care problemele menționate ar putea determina scurt-circuite.

Prin intermediul autorității americane BMW a dat publicității faptul că până în prezent nu au fost înregistrate accidente sau vătămări corporale în legătură cu acest defect. A doua rechemare afectează fix 673.000 de automobile, la care există probleme la sistemul de încălzire, putând provoca supraîncălzirea circuitelor și incendii. Aici BMW a înregistrat deja un număr de patru incidente, conform propriilor informații, iar în trei cazuri s-a ajuns și la accidente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-ruft-in-USA-eine-Million-Autos-zurueck-article20115845.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 72