BMW se orientează către fabrici din străinătate

IMG_1082

Amenințările președintelui american cu privire la introducerea de taxe vamale mari nu provoacă incertitudine pentru BMW. Directorul concernului, Krüger, subliniază faptul că, constructorul auto operează cea mai mare fabrică a sa în SUA. O nouă fabrică va fi ridicată în Mexic.

Directorul BMW, Harald Krüger, crede în prezent că cea mai mare fabrică a concernului, localizată în statul federal american South Carolina va fi un pilon central al afacerilor, chiar și dacă se introduc taxe vamale punitive. Fabrica de la Spartanburg, unde sunt produse multe modele de SUV-uri din seria X, este deja o locație cheie pentru piața din SUA, spune managerul pentru Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.

Pe baza planurilor președintelui Donald Trump de a taxa importurile din țara vecină cu până la 35% din valoarea produselor, el a declarat că prezența puternică a mărcii BMW în SUA, China, Europa sau Marea Britanie, cunoscută în același timp drept angajator major este cel mai mare capital politic al companiei.

BMW este între timp cel mai mare exportator auto din SUA. Compania construiește în paralel o nouă fabrică în Mexic. Vecinul de la sud de SUA este de mare importanță pentru constructorul auto, pentru că acolo poate produce la costuri foarte reduse pentru piața americană prin intermediul acordurilor NAFTA. Și restul producătorilor germani, Volkswagen, Audi sau Daimler au fabrici în Mexic.

În industria auto germană anunțurile lui Trump au provocat îngrijorare în ultima vreme. Declarațiile sale sunt luate în serios, spune directorul asociației industriale VDA, Matthias Wissmann. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă planurile vor fi într-adevăr puse în aplicare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-Chef-setzt-auf-Auslandswerke-article19676847.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 7