BMW și automobilele electrice

BMW vrea ca pe viitor să își “electrifice” chiar și modelele de bază. Seria 3 cu propulsie electrică este un exemplu care ar trebui să fie prezentat în acest an la IAA și în special concurența californiană reprezentată de Model 3 aduce probleme pentru companie.

Pe drumul către electromobilitate, BMW vrea să anuleze eforturile pionierului Tesla, prin introducerea de noi modele electrice, pe baza ofertei actuale. Cei de la München, care s-au autodeclarat pionieri în domeniul mobilității electrice vor să prezinte la Târgul Auto IAA din Frankfurt o versiune electrică pentru seria 3, care poate efectua cel puțin 400 de kilometri în modul complet electric, au raportat joi cei de la “Handelsblatt”.

Motivul pentru contraatacul bavarez pe această piață este intrarea în producție a Model 3 în luna iulie și astfel primul atac al Tesla asupra întregii piețe de automobile electrice. Chiar și alți producători de autoturisme, precum VW sau Daimler, au decis să reacționeze la atacul Tesla. Producătorii renumiți au ridiculizat la început obiectivele companiei americane, care prin directorul ei executiv Elon Musk vrea să dezvolte mașini electrice pentru toată lumea. Până acum Tesla a activat doar în segmentul automobilelor premium, prin limuzina sport Model S și modelul SUV, Model X.

Prețul de bază pentru Model 3 de la Tesla este în jur de 35.000 de dolari americani. Tesla vorbește însă de un preț mediu de vânzare, sunt versiune care ajung, în funcție de opțiunile alese, la 42.000 de dolari. Nu există însă foarte multe opțiuni de personalizare. Motivul este producția rapidă și constantă. Chiar dacă în prezent clienții pot să aleagă doar culoarea mașinii și mărimea roților, sute de mii de oameni interesați au rezervat sau comandat deja acest model.

http://www.n-tv.de/auto/Plant-BMW-einen-Elektro-3er-article19912608.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 43