BMW și Daimler sunt cele mai profitabile

La nivel mondial cei mai mari 16 producători auto și-au sporit anul trecut eficiența. Primele locuri sunt ocupate de producători germani. Cei mai mari câștigători provin însă din Japonia.

Nici un producător auto nu construiește la ora actuală automobile personale cu un profit atât de mare precum o fac cei de la BMW. Pe locul doi urmează Daimler, potrivit unui studiu al consultantului economic Ernst & Young. Pe poziția a treia Toyota. Cel mai mare producător auto din Europa, Volkswagen, aterizează doar pe una din ultimele poziții. Cu toate acestea, producătorii germani au continuat în general să se extindă.

Potrivit experților profitabilitatea celor de la München s-a situat la zece procente. În cazul celor de la Stuttgart ea s-a ridicat la 8,4%. La Volkswagen însă, din fiecare euro încasat doar 3,3% rămâne în casieria companiei. Cu toate acestea, cei de la Wolfsburg nu au inclus în statistică și profiturile obținute în China, acestea fac parte doar din rezultatele financiare ale concernului.

După tragerea liniei cel mai mult a rămas în cazul Toyota. În ciuda unei scăderi a profitului, concernul a înregistrat un rezultat operațional de circa 17,5 miliarde de euro. Pe locurile următoare urmează Daimler cu 12,9 miliarde și BMW cu 9,4 miliarde de euro. Nu la fel de bine o duc Mitsubishi sau Mazda, dacă e să ne luăm după lista celor 16.

Volkswagen se situează în topul exportatorilor de automobile. Compania puternic afectată de scandalul emisiilor motoarelor diesel a livrat anul trecut 10,21 milioane de automobile către clienți. În cazul Toyota cifra a fost de 10,17 milioane și rivalul american General Motors a livrat fix 10 milioane. În total producătorii germani aleg să exporte aproximativ o treime din producție către China. Cea mai mare piață auto din lume are o importanță deosebită în special pentru VW. Patru din zece automobile personale produse de acest concern sunt livrate direct către chinezi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-und-Daimler-bauen-am-profitabelsten-article19777510.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 75