BMW trebuie să plătască minim 20 de milioane de euro

MiniCountryman210401

Furie în SUA față de BMW. Constructorul auto trebuie să plătească o amendă usturătoare. Este vorba despre modelele Mini. Pentru că la acestea nu au fost respectate standardele de accident.

BMW este amendată de Autoritatea Americană pentru Siguranțăa Traficului Rutier cu o sumă deloc de neglijat. Au existat deficiențe în cadrul unei acțiuni de rechemare ce a afectat marca Mini, iar producătorul auto german nu a făcut publice informațiile corecte, au criticat luni cei de la NHTSA.

În total BMW AG va trebui să plătească o amendă de 40 de milioane de dolari americani.

În cadrul acuzațiilor este vorba despre automobilele Mini, care nu ar fi respectat standardele de accident, iar măsurile pentru corectarea acestora ar fi fost implementate mult prea lent. Au existat mai multe cazuri în care BMW nu și-a respectat obligațiile față de clienți și din punct de vedere al transparenței. În urmă cu trei ani de zile BMW a mai fost amendată pentru practici similare.

BMW a anunțat faptul că își va îmbunătăți procedurile și va colabora cu NHTSA. Cele două părți au găsit o cale comună de soluționare. Astfel că filiala din America de Nord a explicat faptul că va răspunde în timp util la aceste incidente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-muss-mindestens-20-Millionen-Euro-zahlen-article16625211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 27