BMW va dezvolta și produce un Mini electric în China

Imagini pentru BMW mini electric in china

BMW a anunțat luna trecută că a semnat o scrisoare de intenție cu Great Wall, oferind astfel companiei chineze primul ei partener străin din domeniul producției și pentru grupul german prima locație de asamblare Mini din afara Europei.

Cercetarea și dezvoltarea următorului Mini electric va avea loc în China, a declarat recent Peter Schwarzenbauer, membru al board-ului de conducere BMW, pe măsură ce brandul britanic se așteaptă la o nouă alianță cu producătorul chinez de automobile, Great Wall Motor Co.

Mini-ul electric va fi dezvoltat în China și produs în China, dar nu se știe exact unde, deocamdată – a declarat Schwarzenbauer reporterilor înaintea Salonului Auto de la Geneva. Acesta a mai adăugat că mașina ar putea fi de asemenea exportată. Până acum BMW s-a bazat pe unitățile sale de cercetare și dezvoltare din Germania pentru a produce actuala versiune de Mini. Dar reglementările locale tot mai aspre au forțat o mutare a proprietății intelectuale către China.

Este necesar ca anumite componente să fie localizate. În noile reglementări privind energia automobilelor, sistemul de propulsie și tehnologia bateriilor trebuie să își aibe originea local, a declarat Schwarzenbauer, adăugând că grupul BMW se va baza pe parteneriatele sale existente pentru a vinde vehiculul.

Propriul vehicul electric al celor de la BMW, care este construit și dezvoltat în Germania, nu este eligibil pentru finanțări locale pentru că nu are componente cu origini din China, spune Schwarzenbauer.

https://www.news18.com/news/auto/bmw-to-develop-and-produce-electric-mini-in-china-1681225.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 75 =