BMW vrea să ocolească taxele vamale americane

BMW vrea, potrivit datelor directorului executiv Harald Krüger, să ocolească taxele vamale planificate de președintele american Donald trump prin relocalizarea producției. BMW are un avantaj competitiv, pentru că, compania poate reacționa foarte rapid și flexibil din punct de vedere al producției, spune Krüger pentru Bild am Sonntag. Astfel că seria 3 va fi construit în Mexic, dar și la München sau în China.

Trump a amenințat BMW cu tarife vamale de 35% în cazul importurilor din Mexic. Compania contruiește acolo o fabrică ce urmează a fi deschisă în 2019. Krüger a subliniat că BMW este cel mai mare exportator de automobile din SUA, luând fața producătorilor americani. Acest lucru va fi subliniat de companie în fața guvernului german. Reprezentanții companiei obișnuiesc să se angajeze în dialoguri profunde cu fiecare guvern, indiferent ce fel de orientare politică are, mai adaugă acesta.

Chiar și în cazul unui Brexit dur, pentru BMW se pune la îndoială localizarea producției, spune Krüger. Consecințele pentru piața din Marea Britanie sunt greu de evaluat în acest moment. Mini va fi produs și într-o fabrică din Olanda. Guvernul britanic vrea ca în martie să înainteze cererea de ieșire din Uniunea Europeană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-will-US-Strafzoelle-umgehen-article19730254.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 21