BMW vrea să producă Mini-uri electrice la Oxford

Brexit – acesta este cuvântul de groază pentru multe concerne. Dar nu și pentru cei de la BMW. Constructorul auto de la München favorizează Regatul Unit ca și locație de producție pentru Mini-urile sale electrice. În fabrica de la Oxford se investește masiv.

În ciuda Brexit-ului iminent, cei de la BMW au anunțat pentru anul 2019 demararea producției în Marea Britanie pentru o versiune electrică a celebrului Mini. Fabrica de la Oxford are cele mai bune șanse să obțină contractul, spun doi insideri. Un purtător de cuvânt de la BMW a spus că nu există încă o decizie finală. După datele oferite în trecut de concern decizia finală pentru începerea producției în această locație va fi luată până la finalul lunii septembrie. Mini-ul electric ar putea fi construit chiar și în Germania în fabricile de la Leipzig sau Regensburg, precum și în Olanda la sub-contractorul VDL Nedcar.

Se speculează de ceva vreme că Oxford va fi tăiat de pe listă ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Unul dintre insideri a declarat că BMW a luat în considerare faptul că în trecut a investit sume importante de bani în fabrica engleză. În cazul în care Mini va deveni pe termen scurt sau lung o marcă de mașini mici complet electrice, iar la Oxford se construiesc doar mașini cu motorizare clasică, fabrica va pierde masiv din importanță. Iar atunci nu se va mai ține cont de investițiile anterioare.

BMW a investit în ultimii ani fix 750 de milioane de euro în rețeaua sa de unități britanice de producție. Printre acestea se numără fabrica Mini de la Oxford și manufactura Rolls-Royce din Goodwood, precum și fabrica de motoare din Hams Hall și cea de piese de la Swindon. Marca de mașini compacte a ajuns la BMW atunci când, concernul german a preluat marca Rover în anul 1994, ea rămânând la München, chiar și atunci când marca Rover a fost vândută din nou în anul 2000 datorită pierderilor de miliarde pe care le provoca. Recent circa 4500 de angajați au construit la Oxford peste 200.000 de Mini-uri. Alte modele sunt produse prin subcontractori în Austria sau Olanda.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-erwaegt-E-Mini-Produktion-in-Oxford-article19945257.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 69