BMW X2City – trotinetă cu motor electric

Există pe piață câteva modele de trotinete cu motor electric. Majoritatea duc lipsă însă de un cadru juridic pentru rularea lor pe șosele. BMW aduce pe piață o trotinetă electrică numită X2City, care respectă legea și poate fi o alternativă interesantă pentru bicicletele pliabile.

La sfârșitul anului BMW Motorbikes va aduce pe piață o trotinetă electrică pe nume X2City. X2City îndeplinește toate cerințele legale din Germania pentru rularea pe șosele și poate fi condusă de persoane cu vârsta de minim 14 ani. Nu este obligatorie purtarea de cască sau obținerea unui permis de conducere corespunzător. Cu toate acestea ea poate fi utilizată doar pe drumurile speciale pentru bicicliști.

Din punct de vedere vizual X2City reprezintă o trotinetă în toată regula cu câteva finețuri tehnice. Astfel că pe roata din față a fost instalată o furcă cu un singur braț. În afară de asta pe ambele roți sunt instalate frâne cu discuri hidraulice. Vehiculul mai prezintă și aripi de protecție și lumini de avertizare.

În placa de susținere a trotinetei ce cântărește 20 de kilograme se regăsește un acumulator de 408 Wh pe bază de litiu-ion, care pune în mișcare un motor electric fără perii amplasat de roata din spate. Sprijinul oferit de motorul electric este resimțit doar odată ce s-a atins viteza de 6 km/h. Conducătorul poate alege între cinci niveluri de viteză prin intermediul unui buton de pe ghidon – 8/12/16/20 sau 25 km/h. Autonomia se situează undeva între 25 și 35 de kilometri. Timpul de încărcare măsoară 2,5 ore.

Ca și caracteristică specială, X2City oferă posibilitate de pliere. Potrivit celor de la BMW, dimensiunea ambalajului este comparabilă cu cea a altor biciclete pliabile. De aceea această trotinetă electrică va fi interesantă pentru navetiști, pentru că ea poate fi ușor împachetată și purtată în mijloace de transport în comun. X2City a fost dezvoltată în colaborare cu specialiștii vehiculelor pe două roți, ZEG. ZEG va oferi trotineta BMW în comerțul clasic, dar și pe magazinul online. Nu se cunoaște deocamdată prețul exact, dar acesta ar trebui să se situeze undeva în jur de 2500 de euro.

http://www.n-tv.de/auto/BMW-X2City-kannste-knicken-article19929972.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 84 =