BNP AMENDATA IN MOD “REZONABIL”

_75209775_143394501

Ministrul de externe al Frantei consideră “irezonabilă” amenda prevăzută pentru BNP Paribas
Rapoartele mass-media au sugerat că banca BNP Paribas ar trebuii să plătească o amendă de 10 miliarde de dolari pentru acuzatiile privind sancţiunile comerciale împotriva Sudanului, Iranului si Cuba. Însă, ministrul de externe al Franței, a criticat amenda spunând că este „irezonabilă”, în opinia dânsului aceasta trbuia să fie „proportională şi rezonabilă”. Acesta a mai adăugat că amenda este un exemplu de ” decizie nedreaptă și unilaterală ” .

Avertizare lui vin cu doar două zile înainte de vizita lui Barack Obama în Franța, în cazul în care președintele SUA pentru discuții bilaterale cu președintele francez Francois Hollande .
În cazul în care, BNP Paribas va fi nevoit să plătească amenda, gigantul bancar ar pirde fonduri subsatnţiale, ceea ce va duce la mai puţine împrumuturi pentru intreprinderile franceze, este de părere ministrul, Fabius.

Pe de altă parte, amenda de 10 miliarde de dolari este cea mai mare pedeapsă penală din istoria Statelor Unite, depășind acordul de 4 miliarde dolari, al gigantul petrolier BP cu Departamentul de Justiție al SUA în 2012. Autoritățile de reglementare din SUA au intensificat recent acțiunile l împotriva băncilor care încalcă legile prin spălării de bani și evaziune fiscală. Până în prezent, cea mai mare amendă percepută de autorităţilr de reglementare din SUA, împotriva unei bănci a fost de 1,9 miliarde dolari, plătită de HSBC în 2012.
http://www.bbc.com/news/business-27676000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20