BNP Paribas a acceptat amenda record

RTR3WG96

BNP Paribas a acceptat amenda record
Pentru încălcarea sancțiunilor americane, banca franceză BNP Paribas trebuie să plătească o penalizare de miliarde de dolari. Instituția financiară a efectuat tranzacții ilegale timp de zeci de ani. Investitorii ar trebui, cu toate acestea, să nu resimtă o reducere a dividendelor.

Banca franceză BNP Paribas va plăti pentru scandalul privind afaceri secrete cu țări sancționate, cum ar fi iranul, peste nouă miliarde de dolari autorităților americane. Ca parte a dezvăluirilor spectaculoase, BNP Paribas a lansat o recunoaștere oficială a vinovăției și va fi blocată timp de un an de zile de la tranzacții financiare în dolari pe teritoriul SUA.

Acordul, anunțat cu o zi înainte, include cea mai mare amendă pe care a trebuit să o plătească vreodată o bancă datorită unor sancțiuni americane. Aceasta include, de asemenea, alte sancțiuni ce rareori vin asupra instituțiilor financiare. Departamentul de Justiție al SUA arată în mod clar hotărârea de a pedepsi abaterile marilor bănci, chiar dacă problemele unei bănci ar putea afecta economia în ansamblu.

Documentele pe care investigatorii de la diferite agenții le-au folosit pentru a dovedi meticulos acuzațiile arată cum BNP Paribas ar fi încercat în mod deliberat să își ascundă afacerile în țări sancționate, cum ar fi Iran, Sudan și Cuba.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BNP-Paribas-akzeptiert-Rekordstrafe-article13125436.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =