BNP PARIBAS NU SCAPA DE AMENDA

 

_75209775_143394501

Comisarul Michel Barnier intervine în favoarea BNP Paribas
Unul dintre oficialii de top ai Uniunii Europene a intervenit în controversa legată de o potențială amendă uriaşă din partea SUA pentru BNP Paribas. Michel Barnier, comisarul pentru piața internă a UE, a declarat că orice sancțiune asupra gigantului francez trebuie să fie “corectă și obiectivă”.

Barnier a declarat la o conferință de presă: “Având în vedere importanța acestui caz și importanța acestei bănci … ne urmărește îndeaproape situația și noi pur și simplu dorim ca această afacere să fie tratată într-un mod proporțional, corect și obiectiv.”
Banca este acuzată de autoritățile de reglementare din SUA de îcălcarea sancțiunilor împotriva Iranului, Sudan și Cuba între 2002 și 2009. Presedintele francez Francois Hollande a ridicat această problemă cu președintele american Barack Obama, care a spus că nu va interfera în nici un fel cu procesul judiciar și de reglementare.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius spune că, dacă amenda va fi aplicată, aceasta ar putea afecta actualele discuţii UE-SUA pentru tratatul comercial. Barnier a declarat că speră să convingă SUA să includă serviciile financiare în discuțiile legate de Comerţul Transatlantic și Parteneriatul de Investiții propus, ceea ce ar crea cea mai mare zonă liber comercială și de investiții din lume.
http://www.bbc.com/news/business-27824424

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 72 =