BNR lansează o monedă din argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 8 mai 2017, o monedă din argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României.

Conform BNR, moneda are o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 g și cant zimțat.

Aversul monedei redă o imagine de epocă prezentând defilarea triumfală a trupelor române victorioase în Războiul de Independență, inscripția în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ’10 Lei’, stema României și anul de emisiune ‘2017’.

Reversul monedei prezintă portretul lui Carol I, inscripțiile în arc de cerc ,,140 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI DE STAT’ și ,,CAROL I’.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 365,00 lei.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14