Proteina, ar putea aduce speranţă pentru boala oaselor fragile
O studiu realizat pe şoareci ar putea ajuta la tratarea persoanelor care prezintă o formă de boală a oaselor fragile, spun oamenii de ştiinţă. Aşadar într-un studiu american, şoarecii au fost crescuţi cu osteogeneză imperfectă (OI), fiind monitorizată pe parcurs, activitatea unei proteine care modelează şi remodelează oasele.
Oamenii de știință au declarat că activitate intensă a proteinei din soareci a fost legată de OI .
De asemenea, ei spun ca acestă constatare ar putea duce la o noua ţintă pentru tratament, dar experții avertizează, totuşi că studiul este făcut pe șoareci și, deocamdată nu s-ar putea aplica la om.
Unul din 15.000 de oameni din Marea Britanie sunt estimaţi cu osteogeneză imperfectă ( OI ) . Este o conditie mostenita, în cazul în care anomalii ale genelor care controlează colagenul afectează rezistența oaselor.
În cazurile severe, persoanele cu OI pot avea între 200 și 300 de fracturi, de când se nasc şi până la varsta de 18 ani , a declarat Societatea Oaselor Fragile. Tratamentul actual lipsește.
Oamenii de ştiinţă de la Colegiul de Medicină, Baylor, Universitatea din Texas, au declarat că activitatea de transformare a factorului de creştere, beta, care coordonează formarea şi remodelarea oaselor, a fost excesivă la şoarecii cu OI.
Studiul a fost publicat in revista Nature Medicine.
Dr. Claire Bowring , manager de politica medicală la Societatea NationalaOsteoporoza, a spus despre acest studiu : “S-ar putea, în viitor, să contribuie la dezvoltarea cunoștințelor despre condițiile de os și comunicarea între celulele osoase, locul de muncă ar putea deschide ușile pentru cercetari viitoare, care ar putea afecta osteoporoza . ”
Acesta mai adaugă faptul ca ar putea dura 10-15 ani studiile pe şoareci, până ca acestea să fie aplicate la oameni.
http://www.bbc.com/news/health-27253686