Bochum vrea să devină “GigabitCity”

Un obiectiv ambițios din ținutul Ruhr: primarul orașului Bochum vrea să facă din orașul său lider în domeniul digitalizării din Germania. În decurs de câteva luni cetățenii ar trebui să beneficieze de conexiuni super-rapide la internet.

Bochum vrea să devină primul “Gigabitcity” din Germania. Până la finalul anului 2018 orașul și-a propus să ofere fiecărei gospodării acces la internet de mare viteză. Primarul orașului, Thomas Eiskirch, a declarat pentru “Westdeutschen Allgemeinen Zeitung” că vrea să facă din orașul său cel mai rapid hub din Germania. Politicianul SPD și-a anunțat oficial obiectivul la începutul acestei săptămâni la târgul IT de la Hannovra, Cebit.

Pentru a atinge statutul de “Gigabitcity” administrația orașului colaborează cu operatorul de cablu Unitymedia și cu întreprinderile din oraș. Guvernul și landul ar trebui să susțină dezvoltarea rețelei de mare viteză cu suma de șase milioane de euro. Bochum deține fix 194.000 de gospodării. Până la sfârșitul anului viitor ar trebui ca cel puțin 95% dintre acestea să beneficieze de conexiune ultra-rapidă la internet, după cum a declarat primarul pentru presă.

În primele luni ale anului 2018 se vor face și primele oferte pentru locuitorii orașului, raportează “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Este încă neclar cât vor costa noile conexiuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bochum-will-zur-Gigabitcity-aufsteigen-article19754612.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =