BoE urmărește în continuare reducerea dobânzilor

25ff2132702ebb9cf367db1ff133365f

Bank of England (BoE) pare neclintită în ceea ce privește atitudinea sa prevăzătoare față de efectele votului Brexit. În această lună banca centrală de la Londra nu va ridica dobânda cheie. Dar este însă posibilă o reducere suplimentară în acest an.

În fața incertitudinii și a conjuncturii slabe de după șocul Brexit, banca centrală britanică este pregătită să reducă din nou dobânda de referință. Autoritatea monetară din Londra crede că dobânda cheie pentru aprovizionarea băncilor comerciale cu bani se ridică la 0,25%, semnalizează că ea ar putea fi tăiată încă o dată în acest an.

Majoritatea adepților politicii monetare sunt pregătiți să ridice mâna în anul 2016. Acest lucru se aplică cu condiția ca perspectivele economice să fie pe măsura așteptărilor.

Bank of England (BoE) se așteaptă însă ca în trimestrul de vară să înregistreze o creștere economică redusă, de doar 0,3%. Experții se așteaptă ca autoritățile monetare să reducă apoi în luna noiembrie dobânda cheie la 0,1%. După votul anti-UE al britanicilor, ce a avut loc în luna iunie, autoritatea monetară a redus dobânda cheie la începutul lunii august la nivelul actual.

În prezent este incert dacă Marea Britanie va mai avea pe viitor acces la piața unică europeană. Chiar și banca centrală se teme că economia va avea de suferit multă vreme de pe urma votului Brexit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BoE-signalisiert-weitere-Zinssenkung-article18649081.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 85