Boeing 787 cu nereguli la motor

427ff65fa9fdb42382b5e235c1afa3d3

Este foarte grav atunci când un motor al unui avion se oprește brusc în timpul zborului. Se pare că modelul de la Boeing, 787 Dreamliner, suferă de o astfel de problemă. Autoritatea Americană pentru Siguranța Traficului Aerian cere efectuarea de reparații.

Dreamliner-ul concernului american producător de aeronave, Boeing, ridică serioase probleme de siguranță: Autoritatea Americană pentru Siguranța Traficului Aerian (FAA) a cerut companiei sâmbătă să își verifice toate aparatele de zbor de tip 787 în decurs de cinci luni de zile, pentru că acestea au probleme grave în timpul zborului. Problema este prezentă la motoarele produse de General Electric, cu care modelele 787 sunt echipate.

Autoritatea a anunțat pe pagina lor web că vor un răspuns la acest incident până la finalul lunii ianuarie. Cazul care a declanșat investigațiile a fost semnalat de compania aeriană japoneză, Japan Airlines, când un 787 din proprietatea lor a suferit de pe urma opririi bruște a motorului drept la 6000 de metri altitudine, pe ruta dintre Vancouver către Tokyo. Pilotul nu a reușit să repornească motorul, însă avionul a reușit să își continue zborul cu motorul stâng, perfect funcțional.

FAA a explicat faptul că reparațiile necesare la motoarele produse de General Electric trebuie să împiedice formarea de gheață pe componentele din interiorul motoarelor. Avertizarea autorității este aplicabilă pentru 43 de unități Dreamliner aparținând companiilor aeriene americane, însă la nivel mondial sunt afectate 176 de aparate de zbor. În mod normal și companiile străine ar trebui să urmeze recomandarea autorității americane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-787-droht-Triebwerksausfall-article17540411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =