Boeing construiește mai puține Jumbo

K64925-001Este posibil ca era avioanelor gigant să se apropie de sfârșit? Lipsa de cerere pentru aparatele de zbor cu patru motoare aduce probleme, dar nu numai pentru Boeing. pentru a salva giganții aerului, liniile aeriene vor să determine formarea unui trend global.

Legendarele Jumbo-Jet, unul dintre cele mai de succes modele de avion din lume, este amenințat acum cu scoaterea din producție. Concernul aerian și de armament, Boeing, taie din producția celui mai mare model de avion, Boeing 747-8, în variantă pentru transportul de mărfuri, datorită lipsei de noi comenzi. Din septembrie vor mai părăsi fabricile firmei doar șase aparate de zbor pe an, anunță compania americană.

În prezent se produc încă 15 aparate de zbor din acest tip pe an, concepute special cu spațiul mărit pentru a fi folosite de clienți în traficul marfar aerian. Dar pentru cea mai nouă generație care a fost construită încă din anii 1960, odată cel mai mare avion de linie din lume, Boeing are dificultăți în a găsi noi clienți. Cererea slabă este resimțită puternic de către Boeing. Datorită reducerii producției, Boeing trebuie să înregistreze în bilanțul pe anul 2015 o cheltuială specială, care va trage în jos rezultatul după taxe cu 569 milioane de dolari americani, pentru trimestrul patru.

Pe bursă noile perspective nu au fost primite cu căldură, cursul acțiunilor Boeing au scăzut săptămâna trecută cu peste 20%. Dar analiștii estimează cât de puternic va afecta acest trend compania Boeing. Cei din industrie speră că detalii suplimentare vor fi oferite înainte de prezentarea bilanțului miercurea viitoare (27 ianuarie). Atunci Boeing va prezenta cifrele sale anuale complete și chiar și o prognoză pentru anul 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-baut-weniger-Jumbos-article16831406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 76 =