Boeing construiește un nou Air Force One

782fd24b92e2a81217a3e21e6acddba6Timp de decenii Jumbo-Jet-ul a fost „regele aerului”. Dar se pare că zilele avionului ce a fost cândva cel mai mare aparat de zbor comercial din lume sunt acum numărate. Boeing a redus masiv producția. Compania înregistrează însă încă o comandă de prestigiu.

Constructorul de aeronave, Boeing, dezvoltă un nou aparat de zbor de tip Air Force One pentru președintele american. Ministerul apărării ar fi însărcinat oficial compania cu construcția acestuia. Noile aparate de zbor jumbo-jet de tip 747-8 ar trebui să înlocuiască învechitul 747, care poartă președintele american peste tot în lume, încă din anul 1990. Air Force operează două aeronave, care sunt special adaptate nevoilor șefului de la Casa Albă.

După cum au anunțat cei de la Pentagon, Boeing a primit o comandă inițială în valoare de 25,8 milioane de dolari. În primă fază compania ar trebui să lucreze la elaborarea unui plan, care să arate cum aparatul de zbor poate satisface toate cerințele în bugetul propus. Ministerul nu a dorit să precizeze cât de scumpe se vor dovedi să fie cele două noi aeronave.

După datele oferite de Wall Street Journal, în estimările anterioare a fost vorba despre 1,6 miliarde de dolari. Noile aparate de zbor vor fi dotate, printre altele, cu cele mai moderne tehnologii de comunicații și echipamente anti-rachetă. Boeing a fost singurul ofertant, potrivit ziarului american. Se știe deja de peste un an că vechiul Air Force One va fi retras.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-baut-neue-Air-Force-One-article16897356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4