Boeing înregistrează pierderi

75f2a6ab1c9bbb73bc6598bb7d20f22f

Prin amortizări speciale Boeing îi neliniștește pe investitori. La prezentarea cifrelor trimestriale este clar: concernul american se luptă cu aceleași probleme ca și Airbus și trebuie să își ajusteze semnificativ prognozele de profit.

Jumbo-Jet, Dreamliner sau avioane de alimentare – problemele cu aceste trei tipuri de aparate de zbor au adus pierdere pentru Boeing în al doilea trimestru din acest an. După tragerea liniei concernul american de apărare și aviație a înregistrat o pierdere de 234 milioane de dolari, circa 212 milioane de euro. Cu un an înainte profitul a fost de 1,1 miliarde de dolari. Pentru Boeing este prima pierdere înregistrată într-un trimestru, din anul 2009 și până în prezent. Vânzările au urcat cu un procent la 24,8 miliarde de dolari.

Directorul executiv al concernului, Dennis Muilenburg, va trebui, în consecință, să își ajusteze semnificativ planurile de profit pentru anul 2016. Profitul pe acțiune ar trebui să se situeze între 6,40 și 6,60 dolari pe acțiune, în loc de 8,45 – 8,65 dolari, estimează conducerea companiei.

Boeing a surprins deja săptămâna trecută investitorii cu amortizări speciale de 2,1 miliarde de dolari. Motivul este reprezentat de problemele de la trei modele de avioane. Concernul a dat speranțe că va lansa două exemplare de test din avionul pentru distanțe lungi, 787 Dreamliner. El a îngropat, de asemenea, planul de a majora volumul producției de Jumbo-Jet 747-8 în următorii câțiva ani. Avioanele Jumbo, precum A380 de la Airbus, care este cel mai mare avion de pasageri din lume, nu mai sunt căutate la fel de mult ca altădată. Trendul se îndreaptă către avioane pentru distanțe lungi, dar de dimensiuni medii.

http://www.n-tv.de/Teletext/Boeing-rauscht-in-die-roten-Zahlen-article18287031.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =