Boeing își face drum către spațiu

RTR387PB

Boeing își face drum către spațiu
Pentru o lungă perioadă de timp, NASA este în căutarea unor vehicule utilitare pentru a călători în spațiu. Ei bine, Grupul Boeing are un avans. Chiar și partenerul mai mic este pe poziție. Deci dependența de Rusia va fi redusă. Prin anul 2017, aparatul de zbor va fi operațional.

Producătorul de aeronave Boeing a atras de partea sa doi rivali mai mici cu ocazia obținerii unui contract de mai multe miliarde de dolari din partea SUA și mai exact a NASA pentru a dezvolta un vehicul destinat zborurilor regulate în spațiu. Probabil Boeing va aduce în curând astronauți pe orbită și înapoi pe Pământ, au declarat reprezentanții guvernului și ai aviației.

În cele din urmă Boeing a atras și compania relativ tânără SpaceX deținută de șeful Tesla, Elon Musk. SpaceX s-a calificat ca favorită pentru comanda NASA datorită costurilor reduse. Serviciile de taximetrie spațială sunt clasificate ca piatră de hotar pentru toate activitățile comerciale ce pot avea loc în spațiu, iar zborul spațial a fost până acum mult mai puternic reglementat de organismele guvernamentale. O decizie oficială este așteptată marți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-macht-sich-auf-den-Weg-ins-All-article13614376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10