Boeing planifică asamblare în China

Boeing-737

Boeing planifică asamblare în China

Producătorul de avioane se extinde către Asia. După Airbus, acum și Boeing caută să deschidă o unitate de asamblare finală în Republica Populară. Pentru Boeing ar fi prima facilitate de acest fel din afara Statelor Unite.

După Airbus, acum și rivalul său Boeing vrea să asambleze avioane pe teritoriul Chinei. După cum raportează revista de specialitate Aviation Week, concernul american planifică montajul final a anumitor modele din seria 737 într-o nouă fabrică din Republica Populară. Proiectul va fi anunțat în această lună cu ocazia vizitei de stat a președintelui chinez Xi Jinping în SUA. Conducerea companiei nu a dorit să ofere informații concrete cu privire la acest subiect.

În statul american Washington, unde este localizată o mare parte din producția Boeing, raportul a întâlnit reacții de surprindere. Chiar și biroul guvernatorului precum și reprezentanți ai asociației industriale și a sindicatului mecanicilor au declarat că nu știu nimic despre astfel de planuri.

Sindicatul s-a arătat îngrijorat, că printr-un astfel de proiect se pot pierde un număr semnificativ de locuri de muncă. Boeing a asigurat printr-un acord tarifar că se vor construi aparate de zbor de tp 737 în Renton, Washington. Potrivit raportului revistei, avioanele din această serie vor primi pe viitor în China o parte din amenajarea interioară și partea de vopsitorie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-plant-Endmontage-in-China-article15917266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 33