Boeing și Iran Air au incheiat o afacere in valoare de 25 miliarde de dolari

_90051321_gettyimages-159534129

Boeing a anunțat că a ajuns la un acord pentru a vinde 100 de avioane către Iran Air într-o afacere care ar putea fi în valoare de 25 miliarde de dolari, la prețurile de listă.Tranzactia marcheaza un pas mare în relațiile economice  SUA-Iran, după ce sancțiunile au fost ridicate la Teheran, anul trecut.

Boeing a declarat ca mai are de lucru cu autoritățile de reglementare pentru a obține aprobările necesare guvernului SUA. În cazul în care acordul este aprobat, va fi cea mai mare afacere dintre SUA și Iran, începând de la revolutia din 1979.

“Boeing va continua să urmeze exemplul guvernului SUA cu privire la colaborarea cu liniile aeriene ale Iranului, precum și toate contractele cu companiile aeriene ale Iranului vor fi condiționate de aprobarea guvernului Statelor Unite”, a spus Boeing într-o declarație.

Iran Air a confirmat că acordul va fi pentru aeronavele Boeing 737 și 777. Autoritatea aviatică civilă a țării încearcă să-și modernizeze flota, prin adăugarea între 400 și 500 de aeronave în următorii 10 ani. Aeroporturi și alte infrastructuri de aviație care au nevoie, de asemenea, de modernizare.

http://www.bbc.com/news/business-36592207

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 11