Bogăția cetățenilor germani

32684646

Bogăția cetățenilor germani
Mai multe mii de miliarde de euro au pus locuitorii Germaniei deoparte. Bunurile lor se ridică la un nou record de valoare și asta la ratele actuale scăzute ale dobânzilor. Pentru că atunci când vine vorba de banii lor, germanii fug de riscuri.

Germanii sunt din ce în ce mai bogați, în ciuda unor dobânzilor. În primul trimestru al anului 2014, bunăstarea gospodăriilor a crescut la un nou record: 5.207 miliarde de euro au declarat cetățenii germani, sub formă de lichidități, titluri de valoare, depozite bancare sau creanțe la societățile de asigurări. Această sumă este cu 54 de miliarde de euro mai mult decât în trimestrul anterior, după cum a anunțat Bundesbank.

Tendința populației este de a alege active lipsite de risc în general, deși acestea aduc cu greu dobânzi. Cu aproape cinci miliarde de euro, doar o mică parte din câștigurile de capital au venit din acțiuni sau certificate de investiții. În jur de 49 de miliarde de euro sunt active pentru tranzacțiile de contrast, cum ar fi cumpărarea și vânzarea de titluri de valoare sau investiții în produse de economisire. Proprietățile sau operele de artă nu sunt incluse în această statistică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbuerger-sind-so-reich-wie-nie-zuvor-article13311776.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4