Bogdan Dănilă, primul român care primeşte o stea Michelin Gustă Știrile

Restaurantul Clocktower din cadrul hotelului New York edition a fost răsplătit pentru calitatea deosebită a serviciilor şi preparatele excepţionale cu o stea Michelin. Proprietarul localului deschis în 2015 este bucătarul englez Jason Atherton, iar executive chef este bucătarul român Bogdan Dănilă.

Hotelul a fost deschis în 2015 şi face parte din trustul Marriott International. Designul a fost creat de designerul Ian Schrager and Marriott International. Restarantul Clocktower este situat la etajul al doilea al hotelului. Echipa este condusă de chef Bogdan Dănilă, partea de cofetărie este asigurată de Brian Yurko.

Localul are 90 de locuri, 3 separeuri intime, o sală de biliard şi un bar. Pereţii sunt decoraţi cu fotografii vintage alb-negru care dau un aer sobru salonului.

Într-un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei The Caterer, Jason Atherton a declarat: ”sunt foarte mândru de Dănilă. Faptul că a lucrat la Pollen Street Social şi Petrus a fost pentru el un punct de plecare. Evident că a fost nevoie de câţiva ani în care să progreseze. Anul acesta am ştiut că este anul lui, că avem un meniu puternic. Brian Yuko are un background solid, iar deserturile lui sunt extraordinare”

Bogdan Dănilă s-a născut în Bistriţa Năsăud unde a urmat şi cursurile liceale. Mare parte a carierei sale a urmat-o în Marea Britanie unde, în 2012, a fost nominalizat în topul 30 al celor mai buni bucătari care au sub 30 de ani. O bună parte din timp a lucrat sub îndrumarea lui Gordon Ramsey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 36