Bollinger lansează un SUV electric

Un SUV este cel mai bine echipat cu un motor diesel. Dar viitorul acestuia este incert. Start-up-ul american Bollinger sosește la timpul potrivit cu modelul său B1 iar prin lipsa unui motor este o minune în privința încărcării.

Ofroad-erele pur-sânge au devenit o raritate. Chiar și legendarul Defender a trebuit să se retragă. Dar în SUA se anunță un urmaș pe măsură, prin modeul Bollinger B1. SUV-ul arată ca un automobil din epoca de piatră, dar sub caroseria de aluminiu se află tehnologie de viitor: automobilul cu tracțiune integrală este propulsat strict prin mijloace electrice. Primele exemplare vor putea fi văzute pe străzile americane începând cu anul 2019.

O față dinamică sau ondulări zdrobitoare nu pot fi zărite nicăieri pe suprafața lui B1. Automobilul arată ca un bloc imens dintr-un joc de lego. Chiar și habitaclul este austerizat la maxim și conceput într-un stil arhaic. Având în vedere aceste impresii, ne face să ne întrebăm dacă motoarele lui Bollinger sunt într-adevăr electrice. Spunem motoare pentru că sunt două mai exact, fiecare axă primește câte unul.

Această soluție asigură o tracțiune integrală permanentă, care permite, împreună cu o gardă la sol deloc neglijabilă, excursii prelungite de primăvară pe drumuri forestiere, dar și instalarea unor anvelope de off-road cu înălțime peste medie. Ambele motoare dezvoltă 360 de cai putere și 640 de newtonmetri, ceea ce asigură un sprint până la 100 km/h în fix cinci secunde și o viteză maximă de 200 km/h.

http://www.n-tv.de/auto/Bollinger-bringt-Elektro-SUV-B1-article19963235.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =