Bolnav de cancer, salvatorul AIG spune “La revedere”

RTR2EE91

Salvatorul AIG spune “La revedere”
182 de miliarde de dolari au adus contribuabilii americani în 2009, pentru a salva compania de asigurări AIG. Cinci ani mai târziu, compania merge din nou pe plus, înregistrând un profit enorm. Acest lucru se datorează de asemenea CEO-ului Benmosche. Acum el spune la revedere prin cuvinte umile.

Robert Benmosche și-a încheiat perioada turbulentă de la conducerea grupului american AIG, cu un profit substanțial. În al doilea trimestru grupul a câștigat după efectuarea bilanțului aproximativ 3,1 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro), cu 13% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Benmosche a predat conducerea la 1 septembrie, către Peter Hancock, un șef de divizie de la AIG.

Benmosche a declarat luni la New York că rezultatele sunt solide. Managerul cu experiență a trecut la conducerea AIG la jumătatea anului 2009, atunci când compania a fost pe un punct foarte scăzut. Oferta explozivă de piața imobiliară din SUA a adus AIG în timpul crizei financiare la un pas de ruină. Guvernul a intervenit atunci cu un pachet de salvare de peste 182 miliarde de dolari. Acesta a fost cel mai scump pachet de salvare la acea vreme.

Conducătorul companiei AIG, astăzi în vârstă de 70 de ani, a reușit în cei cinci ani petrecuți la conducere să propulseze compania în sus și s-a ocupat de o revenire a gigantului de asigurări. El a fost diagnosticat cu cancer în anul 2010 și a trebuit să urmeze un tratament, dar a insistat ca în acest timp să rămână pe poziția de conducător.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/AIG-Retter-Benmosche-sagt-Bye-bye-article13367416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5