Bombardier ajustează producția de trenuri

84950089

La Bombardier producția de aparate de zbor este scăpată de sub control. Ca urmare concernul face tăieri, iar în cea mai mare fabrică germană de trenuri pe care concernul o deține își suspendă producția de serie. La scurtă vreme înainte de sărbătorile de iarnă mii de angajați se tem pentru locul lor de muncă.

Concernul de tehnologie feroviară vrea să sisteze complet producția de trenuri în cea mai mare fabrică germană, potrivit informațiilor oferite de consiliul de administrație. Producția de serie pentru trenuri va fi sistată până la finalul anului 2018, spune directorul consiliului de administrație al fabricii din Hennigsdorf bei Berlin, Dieter Schöning. Conducerea fabricii a anunțat că doar dezvoltarea, construcția și eventual construcția de prototipuri vor fi păstrate la fața locului. Dar părți din acestea vor fi de asemenea mutate în țări cu forță de muncă ieftină.

Faptul că nu s-au făcut referiri la numărul de angajați ce va fi păstrat, a provocat furie în rândul acestora. Această informație va fi prezentată la scurtă vreme înainte de Crăciun. În Hennigsdorf sunt în prezent angajați 2500 dintr-un total de 10.000 de angajați din Germania. Un purtător de cuvânt al concernului nu a dorit să facă declarații și în special pe marginea subiectului sensibil al reducerii de locuri de muncă.

Concernul canadian Bombardier a explicat la finalul lunii octombrie că, în cadrul programului său de economisire va reduce la nivel mondial 7500 de locuri de muncă. Din acestea 5000 sunt programate a fi reduse din divizia de tehnologie feroviară, a cărei activitate este puternic concentrată în Germania și la Berlin. Deja din luna februarie Bombardier a anunțat o primă rundă de reduceri, de 1400 de locuri de muncă în Germania.

Bombardier mai are, pe lângă Hennigsdorf, fabrici de mari dimensiuni în localitățile Görlitz, Kassel și Mannheim, toate localizate în landul german Sachsen. Printre altele firma este implicată în dezvoltarea de trenuri ICE pentru Deutsche Bahn.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bombardier-stellt-Zugproduktion-wohl-ein-article19255926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1